Δικαστικές Αποφάσεις

Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε πραγματικές δικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που διαχειρίστηκε το γραφείο μας με ιδιαίτερη επιτυχία!

Πως θα διαβάσετε μία απόφαση:

  • Στις πρώτες σελίδες των αποφάσεων ο δικαστής συνήθως αναφέρεται στη συζήτηση που έγινε στο δικαστήριο και στο σκεπτικό που αναπτύσσει προκειμένου να απορρίψει τις ενστάσεις των τραπεζών και να κάνει δεκτή την αίτηση του οφειλέτη.
  • Στη μέση της απόφασης παρουσιάζει την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.
  • Στις σελίδες πριν την τελευταία ορίζει αναλυτικά το πως πρέπει να γίνει η ρύθμιση βάσει των παραπάνω.
  • Στην τελευταία σελίδα συνοψίζει σε λίγες γραμμές το πλάνο αποπληρωμής από το οποίο προκύπτει και το κούρεμα.

Δικαστική Απόφαση 2015/39

Αυτή η απόφαση είναι αρκετά καλή αν και δεν εμπεριέχει κούρεμα χρέους. Ο αιτών είναι νέος, ιδιωτικός υπάλληλος χωρίς οικογένεια. Δέχεται την προστασία της πρώτης κατοικίας του, της οποίας όμως η αντικειμενική αξία είναι αρκετά μεγαλύτερη από τις οφειλές του. Όλα του τα χρέη είναι καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες που σημαίνει ότι το επιτόκιό τους ανέρχεται από 12,5% ως 18,5%! Το συνολικό ποσό είναι 45.500€. Με αυτήν την απόφαση τα πρώτα 9.000€ γίνονται εντελώς άτοκα και τα υπόλοιπα 36.500€ γίνονται με περίπου 2% επιτόκιο! Η δόση θα είναι μόλις 150€ το μήνα!

Δικαστική Απόφαση 2015/70

Δικαστική απόφαση με προστασία πρώτης κατοικίας. Ο κύριος της συγκεκριμένης απόφασης είναι ιδιοκτήτης ταξί. Η κρίση τον οδήγησε στο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στο στεγαστικό δάνειό του. Έχει το 37,5% σε πρώτη κατοικία μαζί με τον αδερφό του και τη μητέρα του. Το δικαστήριο διέταξε για 5 έτη καταβολή 165€, δηλαδή 9.900€ και στη συνέχεια 131€ για 25 έτη. Σύνολο, θα πληρώσει 49.400€ από τα 258.000€ που οφείλει! Βέβαια, παρόμοιο ποσό (κοντά στις 50.000€) θα πληρώσουν και η μητέρα του και ο αδερφός του από το συνολικό χρέος.

Δικαστική Απόφαση 2015/275

Η συγκεκριμένη απόφαση εμπεριέχει μεγάλη διαγραφή χρέους. Ο κύριος είναι έγγαμος με ένα παιδί. Τα εισοδήματά του είναι μικρά ενώ η σύζυγος είναι άνεργη. Ο δικαστής διατάζει 50€ το μήνα για 1 χρόνο ώστε θα γίνει επανεξέταση του θέματος. Αν η οικονομική κατάσταση του αιτούντος δεν αλλάξει τότε τα 50€ θα δίνονται για ακόμα 4 έτη και στη συνέχεια για το υπόλοιπο θα απαλλαγεί! Το συνολικό χρέος είναι 58.000€ περίπου!

Δικαστική Απόφαση 2014/03

Μία πολύ καλή απόφαση από το Ειρηνοδικείο Μυκόνου. Ο κύριος εργάζεται ως Δημόσιος υπάλληλος και είναι έγγαμος. Το σύνολο των οφειλών του είναι 23.000€. Ο δικαστής επιβάλλει να πληρώσει 100€ το μήνα για 5 έτη και τα υπόλοιπα διαγράφονται.

Scroll to Top