Οι ορθοί υπολογισμοί στους τόκους των αποφάσεων του Νόμου Κατσέλη είναι σημαντικοί για τους οφειλέτες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο οφειλέτης για τον οποίο έχει εκδοθεί απόφαση του Νόμου Κατσέλη και έχει πρώτη κατοικία, βρίσκεται προ εκπλήξεως σχετικά με το ποσό των τόκων που του ζητούν οι Τράπεζες ή/και οι servicers/fund για την αποπληρωμή της δόσης του άρθρου 9 που έχει επιδικάσει ο δικαστής.

Α. Οι υπολογισμοί στους τόκους και τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν τα fund σε αυτούς.

Τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν τα Fund και οι Τράπεζες στον υπολογισμό των τόκων του Νόμου Κατσέλη είναι δύο:

  1. Υπολογίζουν επιτόκια μεγαλύτερα από το πραγματικά επιτόκια του Νόμου Κατσέλη, που συνήθως είναι 3% ή 4% παραπάνω από το κανονικό. Αυτό το λάθος μπορεί να βγάλει μία διαφορά εις βάρος του οφειλέτη ακόμα και 100 ευρώ το μήνα.
  2. Υπολογίζουν τους τόκους με το σύστημα της σταθερής απόσβεσης κεφαλαίου και όχι με το σύστημα της σύνθετης τοκοχρεολυσίας που είναι το σωστό. Και σε αυτήν την περίπτωση ο λάθος υπολογισμός μπορεί να βγάλει μία διαφορά περίπου 100 ευρώ το μήνα εις βάρος του οφειλέτη.

Β. Τί μπορεί να κάνει το γραφείο μας;

Το γραφείο μας μπορεί να σας βοηθήσει με βάση την απόφαση του Νόμου Κατσέλη σε 2 πράγματα:

  • να υπολογίσουμε σωστά τους Τόκους της δόσης του άρθρου 9 παρ. 2 της απόφασης του Νόμου Κατσέλη, με βάση το σωστό επιτόκιο που διατάζει ο δικαστής και το σύστημα της σύνθετης τοκοχρεολυσίας που είναι να σωστό.
  • στη συνέχεια, να επικοινωνήσουμε με τις Τράπεζες ή/και τους Servicers/Fund ώστε να πιέσουμε να διορθώσουν στο σύστημά τους τα ποσά, ώστε να μην υπάρχει αυτή η διαφορά.

Γ. Υπάρχει νομική υποστήριξη;

Βεβαίως, αν δούμε ότι ο πιστωτής συνεχίζει το λάθος εκτοκισμό, το γραφείο μας με τους εξειδικευμένους δικηγόρους που έχει μπορεί να σας εκπροσωπήσει νομικά, ώστε να πετύχετε δικαστικά το σωστό αποτέλεσμα για τους τόκους.

Για απορίες και όποια άλλη πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 258 5184.