Γιατί χρειάζομαι το γραφείο σας για τον Κώδικα Δεοντολογίας; Δεν μπορώ να κάνω τη διαδικασία μόνος μου κατευθείαν με την τράπεζα;

Ναι, μπορείτε να κάνετε την διαδικασία και μόνη/μόνος σας. Όμως, όπως σε όλα τα πράγματα όταν έχουμε τη βοήθεια ειδικού επαγγελματία που εξειδικεύεται στα τραπεζικά – χρηματοοικονομικά θέματα, τότε αποφεύγουμε λάθη τα οποία μπορεί να μας στοιχίσουν στην διαπραγμάτευση με την τράπεζα. Επιπλέον, η τράπεζα από τη μεριά της είναι γνώστης των θεμάτων αυτών και προασπίζεται το συμφέρον της με κάθε τρόπο. Εσείς χρειάζεστε το δικό σας σύμβουλο-επαγγελματία που προασπίζει το δικό σας οικονομικό συμφέρον. Από τη μεριά μας σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε πολύ καλοί γνώστες του Κώδικα Δεοντολογίας και των δικαιωμάτων σας που απορρέουν από αυτόν καθώς και όλων των νόμων που διέπουν τις τραπεζικές συναλλαγές.

Σε τι με βοηθάει το γραφείο σας βάσει της Διαδικασίας του Κώδικα;

Βοηθάμε ώστε να συμπληρωθεί το έντυπο σωστά, χωρίς λάθη που μπορεί να οδηγήσουν την τράπεζα σε παραπληροφόρηση (πχ στις δαπάνες) και συνεπώς σε άδικη λύση για εσάς.
Καταθέτουμε το αίτημα σωστά και ταυτόχρονα σε όλες τις τράπεζες ώστε να λάβουν γνώση για την υπαγωγή σας στην διαδικασία επίλυσης καθυστερήσεων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Οι περισσότεροι οφειλέτες κάνουν το λάθος και δεν γνωστοποιούν τις δανειακές υποχρεώσεις που έχουν σε όλες τις τράπεζες με αποτέλεσμα να μην εξάγονται σωστές λύσεις. Συνήθως αυτό το κομμάτι υποτιμάται και από τη μεριά της τράπεζας, που δεν ενημερώνει το δανειολήπτη για τη σοβαρότητα του βήματος αυτού.

Προσέχουμε για εσάς στο να γίνει σωστά σε κάθε βήμα και στις προθεσμίες που πρέπει ολόκληρη η διαδικασία
Σας ενημερώνουμε για όλα τα δικαιώματά σας σχετικά (πχ το γεγονός ότι η τράπεζα δεν μπορεί να προβεί σε δικαστικά μέτρα εναντίον σας, ώσπου να τελειώσουν όλα τα στάδια της Δ.Ε.Κ)

Το γραφείο μας ορίζεται ως αντίκλητος ώστε ο,τιδήποτε χρειαστεί σχετικά με τη διαδικασία να το καλύψουμε με τις γνώσεις μας.
Προσέχουμε ώστε όταν πάρουμε τις απαντήσεις των τραπεζών να μην παρατυπούν-παρανομούν (πχ, ότι πρέπει στις Λύσεις Ρύθμισης να λαμβάνουν υπόψη τους τις Εύλογες Δαπάνες Διαβίωσης σας)
Συντάσσουμε για εσάς τις τυχόν ενστάσεις προς τις τράπεζες.

Η διαδικασία με τον Κώδικα είναι δικαστική;

όχι, η διαδικασία με τον Κώδικα είναι δεν είναι δικαστική. Γίνεται απευθείας με τις τράπεζες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της διαδικασίας του Κώδικα Δεοντολογίας έναντι του Νόμου Κατσέλη;

Στο Νόμο Κατσέλη δεν εντάσσονται όλοι, πχ οι έμποροι, ενώ στον Κώδικα εντάσσονται όλοι.
Ο Νόμος Κατσέλη είναι περισσότερο δαπανηρός διότι έχει δικαστικά έξοδα, ενώ η διαδικασία του Κώδικα όχι.
Η διαδικασία του Κώδικα είναι πιο γρήγορη, από το Νόμο Κατσέλη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Νόμου Κατσέλη έναντι του Κώδικα Δεοντολογίας;

Στο Νόμο Κατσέλη εντάσσονται πλέον και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ στον Κώδικα όχι.
Με το Νόμο Κατσέλη, μόνο αν τα οικονομικά στοιχεία σας είναι κατάλληλα, πετυχαίνουμε πολύ μεγαλύτερη διαγραφή κεφαλαίου και τόκων.
Με το Νόμο Κατσέλη, σε πολύ λίγες περιπτώσεις επιτυγχάνεται πλήρη απαλλαγή από τα χρέη.