Καταγράφηκαν 5.031 στην εκκίνηση νέων αιτήσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών (πλατφόρμα), σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αυτό το υψηλό ρεκόρ αιτήσεων θα μείνει στην Ιστορία.

Με τις τελευταίες βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, είχε ως αποτέλεσμα την σταθερή άνοδο σε νέες μηνιαίες ρυθμίσεις, οι οποίες είναι περισσότερες από 1.000. Αυτό σημαίνει πως η ανανεωμένη πλατφόρμα αποτελεί σημαντική για τους οφειλέτες.

Ποια είναι τα στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου 2024;

Τα στατιστικά στοιχεία από την Έκθεση Προόδου Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ιανουάριος 2024 (βλέπε την πιο κάτω εικόνα):

  • Πραγματοποιήθηκαν 5.031 εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα.
  • Πραγματοποιήθηκαν 1.075 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ιδιαίτερα υψηλό σύνολο αρχικών οφειλών 425 εκ. ευρώ.
  • Πραγματοποιήθηκαν 13.101 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, συνολικά τον Ιανουάριο του 2024, οι οποίες αντιστοιχούν σε 4,8 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. Επίσης, διατηρείται σε σταθερά υψηλό επίπεδο το ποσοστό εγκρισιμότας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς.
Στατιστικά στοιχεία Εξωδικαστικού Μηχανισμού 01/24
Στατιστικά στοιχεία Εξωδικαστικού Μηχανισμού 01/24

Ποιες είναι οι βελτιώσεις της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού; Τί γίνεται με τα νομικά πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης;

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις του Εξωδικαστικού Μηχανισμού».

Οι Χρηματοοικονομικοί και Νομικοί Σύμβολοι της MFS, μπορούν να σας καθοδηγήσουν για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό και για άλλες υπηρεσίες ρύθμισης οφειλών.